Luc Tuymans in München

Luc Tuymans in München Hij is niet bang voor de grote thema’s van deze tijd. Luc Tuymans werkt aan de hand van foto’s en zo schilderde hij al koloniale heersers als koning Leopold II en de nazi-architect Albert Speer. Zijn doeken in kille kleuren zijn provocerend bedoeld – en leveren veel op. In een nieuwe serie houdt de 49-jarige Belg zich met de Orde der Jezuïeten bezig. Hem gaat het om het samenspel van religie en macht, zegt Tuymans. Zijn cyclus Les Revenants (de spoken) is vanaf dit weekend te zien in het Haus der Kunst in München. Bij de opening zingt Tuymans mee in de Antwerpse undergroundband Monky Pussy. Van 2 maart t/m 12 mei. Prinzregentenstr.1 München. Ma-zo 10-20u, do 10-21u. Inl 0049-892 1127113 www.hausderkunst.de.

Hij is niet bang voor de grote thema’s van deze tijd. Luc Tuymans werkt aan de hand van foto’s en zo schilderde hij al koloniale heersers als koning Leopold II en de nazi-architect Albert Speer. Zijn doeken in kille kleuren zijn provocerend bedoeld – en leveren veel op. In een nieuwe serie houdt de 49-jarige Belg zich met de Orde der Jezuïeten bezig. Hem gaat het om het samenspel van religie en macht, zegt Tuymans. Zijn cyclus Les Revenants (de spoken) is vanaf dit weekend te zien in het Haus der Kunst in München. Bij de opening zingt Tuymans mee in de Antwerpse undergroundband Monky

Pussy. Van 2 maart t/m 12 mei. Prinzregentenstr.1 München. Ma-zo 10-20u, do 10-21u. Inl 0049-892 1127113 www.hausderkunst.de.