Lezing door Paul Cliteur

Lezing door Paul Cliteur Paul Cliteur houdt 6 mrt (20u) een lezing over de betekenis van Moreel en Politiek Secularisme aan de hand van zijn boek Moreel Esperanto (2007). Daarin pleit hij voor een universalistische moraal die niet op religie gebaseerd is. Hij ziet die universele morele taal als een verbindende schakel tussen mensen die verschillende opvattingen hebben over religie. Hedendaagse morele meningsverschillen vragen om een morele taal die zich verre houdt van religieuze fundering. Niet omdat religie onbelangrijk is, maar juist omdat het voor veel mensen zó belangrijk is dat verschillen van mening uit de hand kunnen lopen. Gebouw Humanitas Rotterdam, Pieter de Hoochweg 110, Rotterdam. Res: info@devrijegedachte.nl

Paul Cliteur houdt 6 mrt (20u) een lezing over de betekenis van Moreel en Politiek Secularisme aan de hand van zijn boek Moreel Esperanto (2007). Daarin pleit hij voor een universalistische moraal die niet op religie gebaseerd is. Hij ziet die universele morele taal als een verbindende schakel tussen mensen die verschillende opvattingen hebben over religie. Hedendaagse morele meningsverschillen vragen om een morele taal die zich verre houdt van religieuze fundering. Niet omdat religie onbelangrijk is, maar juist omdat het voor veel mensen zó belangrijk is dat verschillen van mening uit de hand kunnen lopen.

Gebouw Humanitas Rotterdam, Pieter de Hoochweg 110, Rotterdam. Res: info@devrijegedachte.nl