Kinderen lachen oprecht

KORT NIEUWS 9 Kinderen lachen oprechter dan volwassenen. Dat zegt een Japanse professor. Die heeft een machine bedacht waarmee je de echtheid van een lach kan meten. „Mijn theorie is ”, zegt de professor, „dat je middenrif reageert als je hersenen iets grappig vinden.” Daarom zette hij sensoren op het middenrif van drieduizend proefpersonen. Hij ontdekte dat je uit het aantal keer dat je ‘ah’ zegt tijdens het lachen, kunt opmaken of iemands lach echt, cynisch of spottend bedoeld is. Kinderen zeggen wel tien keer ‘ah’ per seconde bij een echte lach. Volwassenen halen maximaal 5 ‘ah's’. (foto: Reuters) Children laugh during Muineira's Day (Day of Dancing) in Pontevedra June 1, 2007. REUTERS/Miguel Vidal (SPAIN) REUTERS

Kinderen lachen oprechter dan volwassenen. Dat zegt een Japanse professor. Die heeft een machine bedacht waarmee je de echtheid van een lach kan meten. „Mijn theorie is ”, zegt de professor, „dat je middenrif reageert als je hersenen iets grappig vinden.” Daarom zette hij sensoren op het middenrif van drieduizend proefpersonen. Hij ontdekte dat je uit het aantal keer dat je ‘ah’ zegt tijdens het lachen, kunt opmaken of iemands lach echt, cynisch of spottend bedoeld is. Kinderen zeggen wel tien keer ‘ah’ per seconde bij een echte lach. Volwassenen halen maximaal 5 ‘ah's’. (foto: Reuters)