John Everett Millais

John Everett Millais De kunstenaar was, volgens John Everett Millais (1829-1896), een spirituele mentor van de menselijkheid, en het kunstwerk een verbeelde preek. In 1848 richtte Millais, samen met onder anderen Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt, de Pre-Raphaelite Brotherhood op. Dit genootschap van schilders, dichters en critici wilde terug naar wat zij zagen als de eenvoud en puurheid van de kunst van vóór Rafaël, van vroege renaissanceschilders. Zij keerden zich tegen het corrupte academisme van de Royal Academy. In de latere jaren raakte Millais ook verwijderd van onwerelds nut. John Everett Millais. Van Gogh- museum, Amsterdam. T/m 18 mei. Dag 10-18u, vr 10-22u. www.vangoghmuseum.nl

De kunstenaar was, volgens John Everett Millais (1829-1896), een spirituele mentor van de menselijkheid, en het kunstwerk een verbeelde preek. In 1848 richtte Millais, samen met onder anderen Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt, de Pre-Raphaelite Brotherhood op. Dit genootschap van schilders, dichters en critici wilde terug naar wat zij zagen als de eenvoud en puurheid van de kunst van vóór Rafaël, van vroege renaissanceschilders. Zij keerden zich tegen het corrupte academisme van de Royal Academy. In de latere jaren raakte Millais ook verwijderd van onwerelds nut.

John Everett Millais. Van Gogh- museum, Amsterdam. T/m 18 mei. Dag 10-18u, vr 10-22u. www.vangoghmuseum.nl