Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Herschikking in top van Unilever

Rotterdam, 29 febr. Bestuurder Vindi Banga van Unilever krijgt een zwaardere portefeuille. Hij is al president van de divisie voedingsmiddelen en wordt nu ook verantwoordelijk voor de divisie huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dat heeft het Brits-Nederlandse concern gisteren bekendgemaakt. De verzwaring van de Banga`s portefeuille volgt op het vertrek van Kees van der Graaf als president van de divisie Europa en van Ralph Kugler, president huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Beiden gaan met pensioen. Na het vertrek van Van der Graaf en Kugler zitten er geen Nederlanders of Britten meer in het dagelijks bestuur van Unilever. Dat zal dan bestaan uit drie Amerikanen, twee Indiërs, een Fransman en een Zimbabwaan.