Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Hengelen naar 800 ton dode zeebaars

Hengelen naar 800 ton dode zeebaars Mendini. Een kraan tilt een mand met dode vis uit een kweekvijver, in het Griekse dorpje Mendini, 350 kilometer ten noordoosten van Athene. De vis is gestorven door een tekort aan zuurstof in het water, stelde Vangelis Dimitriou, een lokale bioloog. Hij schat dat er in totaal zo’n 800 ton vis dood is gegaan in de Golf van Amvrakikos. Bij de dode vis zit veel zeebaars en zeebrasem. De vissen zwommen door een grote hoeveelheid water, waarin de temperatuur plotseling flink was gedaald, zei Dimitriou. Water uit de diepte is kouder en bevat minder zuurstof. Foto Reuters/Yiorgos Karahalis Two workers watch a crane lifting a basket with dead fish at a fish farm off a coast of Menidi village in the Amvrakikos Gulf, some 350Km northeast of Athens February 28, 2008. Local marine biologist Vangelis Dimitriou said that up to 800 tonnes of fish including sea bass and sea bream died from a lack of oxygen, after swimming through a large pocket of water where the temperatures suddenly dropped at a drastic rate. REUTERS/Yiorgos Karahalis (GREECE)
Hengelen naar 800 ton dode zeebaars Mendini. Een kraan tilt een mand met dode vis uit een kweekvijver, in het Griekse dorpje Mendini, 350 kilometer ten noordoosten van Athene. De vis is gestorven door een tekort aan zuurstof in het water, stelde Vangelis Dimitriou, een lokale bioloog. Hij schat dat er in totaal zo’n 800 ton vis dood is gegaan in de Golf van Amvrakikos. Bij de dode vis zit veel zeebaars en zeebrasem. De vissen zwommen door een grote hoeveelheid water, waarin de temperatuur plotseling flink was gedaald, zei Dimitriou. Water uit de diepte is kouder en bevat minder zuurstof. Foto Reuters/Yiorgos Karahalis Two workers watch a crane lifting a basket with dead fish at a fish farm off a coast of Menidi village in the Amvrakikos Gulf, some 350Km northeast of Athens February 28, 2008. Local marine biologist Vangelis Dimitriou said that up to 800 tonnes of fish including sea bass and sea bream died from a lack of oxygen, after swimming through a large pocket of water where the temperatures suddenly dropped at a drastic rate. REUTERS/Yiorgos Karahalis (GREECE) REUTERS

Een kraan tilt een mand met dode vis uit een kweekvijver, in het Griekse dorpje Mendini, 350 kilometer ten noordoosten van Athene.

De vis is gestorven door een tekort aan zuurstof in het water, stelde Vangelis Dimitriou, een lokale bioloog. Hij schat dat er in totaal zo’n 800 ton vis dood is gegaan in de Golf van Amvrakikos. Bij de dode vis zit veel zeebaars en zeebrasem.

De vissen zwommen door een grote hoeveelheid water, waarin de temperatuur plotseling flink was gedaald, zei Dimitriou. Water uit de diepte is kouder en bevat minder zuurstof.