Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Geen Bach-passie in komend seizoen bij Concertgebouw

AMSTERDAM, 29 FEBR. Het koninklijk Concertgebouworkest brengt het komende seizoen geen Bach-passie. Daarmee doorbreekt het een traditie die sinds 1899 bestaat. Wel klinkt de St. John Passion van de Britse componist David MacMillan, een werk voor een bariton in de rol van Christus en twee koren, dat in april dit jaar in Londen de wereldpremière beleeft. Ook Mahler staat het komende seizoen niet op het programma van het Concertgebouworkest. Maar dat is omdat in de twee seizoenen daarop een groot deel van het oeuvre van Mahler wordt uitgevoerd ter gelegenheid van zijn honderdste sterfdag in 2011. Het Concertgebouworkest speelt nieuwe muziek, van onder meer Sofia Goebaidoelina, Otto Ketting, Michel van der Aa, Kaija Saariaho en Tristan Keuris.