Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

een weekeinde vol sport

Live RTL 7, vrij 20.20 u, samenvattingen, RTL 4, zat 23.00 u en zon 19.00 u

Koploper PSV speelt morgen uit tegen FC Utrecht. Ajax ontvangt zondag Excelsior terwijl Feyenoord bezoek krijgt van NEC. Vanavond live Vitesse-VVV.

Wielrennen, Ned. 1, zat 14.30 u en zon 14.00 u

Terwijl de Tourorganisator ASO en de internationale wielerunie UCI steggelen over Parijs-Nice, staan dit weekeinde de eerste Noord-Europa wedstrijden van dit wielerseizoen op het programma. Morgen Omloop het Volk, zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. Het tv-commentaar is van Mart Smeets en Maarten Ducrot.

Voetbal vrouwen eredivisie, RTL 8, zat 17.00 u

De ploeg van Louis van Gaal voldoet misschien niet aan de verwachtingen, maar er is wel degelijk succes voor AZ. Het vrouwenteam staat bovenaan in de eredivisie. Gisteren is speelronde 15 (van de 20) afgewerkt, waarin AZ bezoek kreeg van Willem II. Nummer twee FC Utrecht reisde af naar Heerenveen en ADO Den Haag ging naar FC Twente.

Judo, WB Praag, zat en zon, www.jbn.nl

In de gewichtsklasse boven 100 kilogram vechten twee Nederlandse judoka’s om hetzelfde olympische startbewijs. Zowel de ervaren Dennis van der Geest (achtste op de ‘geschoonde’ ranglijst) als zijn jongere opponent Grim Vuijsters (vijfde) voldoen aan de criteria. En dus selecteerde bondscoach Maarten Arens beiden voor de wereldbekerwedstrijd in Praag, waar punten voor de ranking zijn te verdienen.

Hockey,competitie, zon, hoofdklassehockey.nl

De hockeyers van Amsterdam wonnen vorige week bij de hervatting van de hoofdklasse met 6-1 van nummer drie Tilburg. Deze week krijgt de koploper bezoek van Laren. Landskampioen Bloemendaal, met zes punten achterstand de voornaamste belager van Amsterdam, gaat op bezoek bij Voordaan.