Een avond met Steve McCurry

Een avond met Steve McCurry Op 6 mrt (20u) komt de bekende Magnum fotograaf Steve McCurry naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor een thema- avond over Afghanistan, in het kader van de tentoonstelling Verborgen Afghanistan. Steve McCurry zal vertellen over zijn persoonlijke ervaringen in Afghanistan waar hij de afgelopen decennia als fotograaf regelmatig gewerkt heeft. Zijn verhalen worden geïllustreerd door een uitgebreide selectie foto’s. Aan bod komen zowel recente foto’s als beroemde icoonfoto’s zoals het portret van het 13-jarige Afghaanse meisje met de groene ogen, geschoten door McCurry in 1985. De Nieuwe Kerk, Amsterdam. Toegang gratis voor bezoekers van de tentoonstelling. Inl: 020-6386909 & www.nieuwekerk.nl 1985 AFGHANISTAN & PAKISTAN. PAKISTAN. Baluchistan. 1985. Haunted eyes tell of a young Afghan refugee's fears. Image send to redaction (Transaction : 632810298495625000) © Steve McCurry / Magnum Photos Magnum

Op 6 mrt (20u) komt de bekende Magnum fotograaf Steve McCurry naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor een thema- avond over Afghanistan, in het kader van de tentoonstelling Verborgen Afghanistan. Steve McCurry zal vertellen over zijn persoonlijke ervaringen in Afghanistan waar hij de afgelopen decennia als fotograaf regelmatig gewerkt heeft. Zijn verhalen worden geïllustreerd door een uitgebreide selectie foto’s. Aan bod komen zowel recente foto’s als beroemde icoonfoto’s zoals het portret van het 13-jarige Afghaanse meisje met de groene ogen, geschoten door McCurry in 1985.

De Nieuwe Kerk, Amsterdam. Toegang gratis voor bezoekers van de tentoonstelling. Inl: 020-6386909 & www.nieuwekerk.nl