Edwin Zwakman

Edwin Zwakman Vanaf 1 maart presenteert Huis Marseille onder de titel Edwin Zwakman: Fake but Accurate een grote overzichtstentoonstelling van de bekende Nederlandse kunstenaar Edwin Zwakman (1969). Op het eerste gezicht lijkt Zwakman te werken in de traditie van de documentairefotografie: nieuwbouwwijken, verkeersaders, Hollandse vergezichten, genomen vanuit een specifiek fotografisch standpunt. De beelden zijn herkenbaar maar nooit identificeerbaar, want bij nader inzien blijkt dat het om foto’s van maquettes gaat die hij in zijn atelier heeft geconstrueerd. Van 1 mrt t/m 25 mei in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Di-zo 11-18u. Reserveren voor de rondleiding: 020-5318980; info@huismarseille.nl. Zwakman, Edwin

Vanaf 1 maart presenteert Huis Marseille onder de titel Edwin Zwakman: Fake but Accurate een grote overzichtstentoonstelling van de bekende Nederlandse kunstenaar Edwin Zwakman (1969). Op het eerste gezicht lijkt Zwakman te werken in de traditie van de documentairefotografie: nieuwbouwwijken, verkeersaders, Hollandse vergezichten, genomen vanuit een specifiek fotografisch standpunt. De beelden zijn herkenbaar maar nooit identificeerbaar, want bij nader inzien blijkt dat het om foto’s van maquettes gaat die hij in zijn atelier heeft geconstrueerd.

Van 1 mrt t/m 25 mei in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Di-zo 11-18u. Reserveren voor de rondleiding: 020-5318980; info@huismarseille.nl.