Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Directeur A-film verkoopt aandelen

AMSTERDAM, 29 FEBR. Mede-oprichter en directeur Pim Hermeling verlaat A-Film. Hermeling heeft zijn belang van ongeveer dertig procent verkocht aan de mede-eigenaren van het filmdistributiebedrijf, een van de belangrijkste independents in Nederland. Hermeling had wel willen aanblijven bij het bedrijf dat hij in 2000 met San Fu Maltha oprichtte, maar volgens hem moest A-Film dan samenwerking zoeken met een internationaal filmbedrijf. Hermeling was daarover in onderhandeling met Wild Bunch, een Franse sales agent. Zijn mede-eigenaren, bioscoopeigenaren Philip Wolff en Ad Westrate, waren echter van mening dat A-Film zelfstandig in Nederland en België verder kan. Volgens Hermeling is de continuïteit van het bedrijf, dat hij vorig jaar nog heeft gesaneerd, wel gegarandeerd. ”Maar ik kijk verder vooruit dan de komende vijf jaar.” Maltha stapte in 2006 al uit A-Film om als producent verder te gaan.