Christianne Stotijn zingt Berlioz

Christianne Stotijn zingt Berlioz De alt-mezzo Christianne Stotijn, ‘artist in residence’, zingt bij het Residentie Orkest de zesdelige zwoele en melancholieke liederenreeks Les nuits d’été van Hector Berlioz. Vooraf dirigeert de Franse dirigent Marc Minkowski de ouverture Der Freischütz van Carl Maria von Weber. Na Les nuits nuits d’été klinkt de Symphonie fantastique van Berlioz, na de Derde symfonie ‘Eroica’ en de Negende symfonie van Beethoven het belangrijkste stuk uit de vroege negentiende eeuw vanwege de ‘uitvinding’ van het ‘ idée fixe’, vooruitlopend op Wagners ‘leidmotief’". Residentie Orkest: 6 maart 20u15 Vredenburg Leidsche Rijn res 030 2314544; 7, 8 maart 20u15 Dr. Anton Philipszaal Den Haag (inleiding 19u15) res 070 8800333 Christianne Stotijn Photo: Marco Borggreve Bach@xs4all.nl always credit name Borggreve, Marco

De alt-mezzo Christianne Stotijn, ‘artist in residence’, zingt bij het Residentie Orkest de zesdelige zwoele en melancholieke liederenreeks Les nuits d’été van Hector Berlioz. Vooraf dirigeert de Franse dirigent Marc Minkowski de ouverture Der Freischütz van Carl Maria von Weber. Na Les nuits nuits d’été klinkt de Symphonie fantastique van Berlioz, na de Derde symfonie ‘Eroica’ en de Negende symfonie van Beethoven het belangrijkste stuk uit de vroege negentiende eeuw vanwege de ‘uitvinding’ van het ‘ idée fixe’, vooruitlopend op Wagners ‘leidmotief’".

Residentie Orkest: 6 maart 20u15 Vredenburg Leidsche Rijn res 030 2314544; 7, 8 maart 20u15 Dr. Anton Philipszaal Den Haag (inleiding 19u15) res 070 8800333