Boek zoekt lezer

Boek zoekt lezer Vanaf 6 maart toont de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de expositie Boek zoekt lezer. Reclame uit de boekenwereld sinds de 17e eeuw. Een historisch overzicht laat zien hoe de Nederlandse lezer al eeuwenlang tot boekaankopen wordt verleid. Sinds de zeventiende eeuw zetten uitgevers een breed scala aan middelen in, zoals catalogi, boekbanden en -omslagen, affiches, tijdschriften, signeersessies met auteurs en – sinds de jaren dertig van de vorige eeuw – natuurlijk de boekenweek. Van 6 maart t/m 28 mei. Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam. Openingstijden: ma-vr 10-17u, za&zo 13-17u. Inl: 020-5257300 & www.bc.uba.uva.nl

Vanaf 6 maart toont de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de expositie Boek zoekt lezer. Reclame uit de boekenwereld sinds de 17e eeuw. Een historisch overzicht laat zien hoe de Nederlandse lezer al eeuwenlang tot boekaankopen wordt verleid. Sinds de zeventiende eeuw zetten uitgevers een breed scala aan middelen in, zoals catalogi, boekbanden en -omslagen, affiches, tijdschriften, signeersessies met auteurs en – sinds de jaren dertig van de vorige eeuw – natuurlijk de boekenweek.

Van 6 maart t/m 28 mei. Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam. Openingstijden: ma-vr 10-17u, za&zo 13-17u. Inl: 020-5257300 & www.bc.uba.uva.nl