Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

Alweer verlies voor hypotheekbank VS

NEW YORK. Freddie Mac, de op een na grootste financier van hypotheekleningen in de Verenigde Staten, heeft in het vierde kwartaal van 2007 een verlies geleden van 2,5 miljard dollar (1,64 miljard euro). Een jaar eerder bedroeg het verlies nog 401 miljoen dollar. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf gisteren bekend. De grotere rivaal Fannie Mae maakte woensdag al een verlies bekend in het vierde kwartaal van 3,55 miljard dollar. Hypotheekverstrekkers in de VS zijn in moeilijkheden gekomen door de Amerikaanse huizencrisis. Daardoor stijgt het aantal niet afgeloste leningen en executieverkopen sterk en dalen de huizenprijzen. In het derde kwartaal leed Freddie Mac al een verlies van 1,2 miljard dollar. Het verlies per aandeel van Freddie Mac kwam uit op 3,97 dollar.