Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Als eerste geboren op schrikkeldag

Als eerste geboren op schrikkeldag Nieuwegein, 29 febr. Kas Veldhuizen (3.846 gram, 54 centimeter) was vannacht het eerste ‘schrikkelkind’ dat op schrikkeldag geboren werd in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. „Nou, dan heb jij je zin!”, zei moeder Chantal van Dingenen (31) rond middernacht tegen haar vriend Hennie, toen ze wist dat Kas na een dag puffen niet meer op de 28ste geboren zou worden. Want ‘29 februari’ speelde van tevoren vooral door het hoofd van de vader. „Ik ben er amper mee bezig geweest of hij wel of niet op schrikkeldag geboren zou worden: ik wilde alleen dat-ie zou komen!”, zegt Chantal met Kas in haar armen. „Nu is alles goed.” Foto Evelyne Jacq Nederland, Nieuwegein 29-02-2008 Schrikkelbaby Kas Veldhuizen met zijn moeder Chantal Dingenen geboren om 04.30 u in het St.Antonius Zieknhuis. Foto: Evelyne Jacq
Als eerste geboren op schrikkeldag Nieuwegein, 29 febr. Kas Veldhuizen (3.846 gram, 54 centimeter) was vannacht het eerste ‘schrikkelkind’ dat op schrikkeldag geboren werd in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. „Nou, dan heb jij je zin!”, zei moeder Chantal van Dingenen (31) rond middernacht tegen haar vriend Hennie, toen ze wist dat Kas na een dag puffen niet meer op de 28ste geboren zou worden. Want ‘29 februari’ speelde van tevoren vooral door het hoofd van de vader. „Ik ben er amper mee bezig geweest of hij wel of niet op schrikkeldag geboren zou worden: ik wilde alleen dat-ie zou komen!”, zegt Chantal met Kas in haar armen. „Nu is alles goed.” Foto Evelyne Jacq Nederland, Nieuwegein 29-02-2008 Schrikkelbaby Kas Veldhuizen met zijn moeder Chantal Dingenen geboren om 04.30 u in het St.Antonius Zieknhuis. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne