Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

4 Citeren

Scoren met Schopenhauer
Scoren met Schopenhauer

Ruim 17.000 citaten

www.citaten.net

Achteloos een citaat van een beroemde filosoof, wetenschapper, staatshoofd of schrijver uit je mouw schudden? Daar scoor je vast punten mee. ‘Humor is achter scherts verscholen ernst’, van de filosoof Schopenhauer, doet het vast goed om flauwe grappen in de kiem te smoren. Of: ‘De angst voor de dood houdt ons van het leven af, niet van het sterven’. Misschien niet zo geschikt voor een feestje, maar wel voor een avondje levensfilosofie. Op citaten.net staan duizenden citaten, gerangschikt op auteur en trefwoord. Je kunt uitspraken vinden van Nelson Mandela, Shakespeare, Nietzsche, maar ook van Midas Dekkers bijvoorbeeld: ‘Fantasie is ons belangrijkste geslachtsorgaan’. Je kunt ook klikken op ‘meest geciteerd’ en je aanmelden voor het citaat van de dag per e-mail. Echt goed voor de dag komen? Kijk bij de links naar Engelse, Duitse en Franse citatensites. (JvdV)

Met bijdragen van Georgette Koning, Lineke Nieber, Janet van der Vaart en Sofie Vanlommel