Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

3 Aanschaffen

Zero cowes used
Zero cowes used

Vegetarische schoenen

www.vegetarian-shoes.co.uk

Wie zijn wekelijkse biefstukje niet wil laten staan, en toch een paar koeien wil redden – en een paar hectare landbouwgrond wil uitsparen – moet het op andere terreinen gaan zoeken. Koop bijvoorbeeld vegetarische schoenen. Op www.vegetarian-shoes.co.uk vind je mannen-, vrouwen- en kindermodellen die geen dierlijke vezeltje bevatten. De drijfveer achter Vegetarian Shoes is Robin Webb, die in de jaren negentig in Brighton een winkel opende waar één model schoen te verkrijgen was. Handgemaakt en in een ademende kunststof die hij zelf had uitgevonden. Nu maken fabriekjes in Portugal en Groot-Brittannië sneakers, ballerina’s, laarzen en sportschoenen voor zijn winkel en webshop. De prijzen zijn redelijk hoog en de verzendingskosten zijn dat ook. Op de Nederlandse site www.vega-life.nl is een deel van de collectie verkrijgbaar. (SV)