Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

2 huren

Te huur: Prada-bril
Te huur: Prada-bril

Zonnebrillen en tassen

www.leaseyourbag.com

Je kunt een fiets huren. Een auto, een huis, een tent. En sinds kort ook een zonnebril. Echt waar. Voor de prijs van een goedkoop brilletje, húúr je een Gucci-bril, via de site leaseyourbag.com. Voor een week ben je circa 15 euro kwijt, een weekeinde strand kost je 8 euro. Je moet er alleen ook een tas bij lenen, van hetzelfde merk bijvoorbeeld, van Dior (met ‘bruine glanzende faux croco look’), of van Balenciaga (‘onweerstaanbaar zacht en lekker ruim’). Allemaal duur dus, en herkenbaar als zodanig: met ‘grote champagnekleurige gesp’, het merk Gucci ‘groot in licht goudkleurige opdruk’, of een tas met ‘Double C logo’ (van Chanel). Voor een klein bedrag – en voor wie dat belangrijk vindt – kun je even doen alsof je zwemt in het geld. Vrolijk zwaaien met je Prada-set. En gaat er iets mis, de verzekering is inbegrepen. Nu wachten tot je er gezelschap bij kunt huren. (LN)