‘Vernietigend’ rapport over parlement EU

„Behoorlijk vernietigend.” Zo omschrijft europarlementariër Jan Mulder (VVD) de inhoud van het rapport over misstanden in de administraties van leden van het Europees Parlement.

Vorige week stelde het Europese anti-fraudebureau OLAF een onderzoek in naar mogelijke fraude met betalingen aan medewerkers. Eerder reageerden ook andere leden van de begrotingscontrolecommissie ontgoocheld op het rapport. Alleen leden van de commissie hebben het rapport van de interne accountantsdienst mogen inzien, in een afgesloten ruimte en onder voorwaarde dat ze de inhoud geheim houden.

Volgens Mulder zijn mogelijk tientallen europarlementariërs „bewust of onbewust” in de fout gegaan. „Naar enkele parlementariërs lopen al justitiële onderzoeken”, aldus Mulder. Hij wilde niet zeggen of er ook Nederlandse europarlementiërs bij zitten.