tv nieuws en documentaires

tv nieuws en documentaires Andere Tijden Ned.2, 21.25-22.00u. De gemeente Amsterdam saneert de komende jaren haar wereldberoemde Wallen, omdat criminele ondernemers het er voor het zeggen zouden hebben gekregen. Andere Tijden kijkt, aan de hand van een documentaire uit 1968, terug naar de gezelligheid van weleer, of waren criminelen altijd al de baas? Prostituee in peeskamer op de Amsterdamse Wallen Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer Boyer, Maurice

Andere TijdenNed.2, 21.25-22.00u.

De gemeente Amsterdam saneert de komende jaren haar wereldberoemde Wallen, omdat criminele ondernemers het er voor het zeggen zouden hebben gekregen. Andere Tijden kijkt, aan de hand van een documentaire uit 1968, terug naar de gezelligheid van weleer, of waren criminelen altijd al de baas?

Stranded (Gonzalo Arijon, 2007)Ned.2, 22.50-00.40u.

Documentaire vertelt het al eerder verfilmde verhaal (Alive, 1993) van een rugbyteam uit Uruguay dat in 1972 neerstortte met een vliegtuig in de Andes. Het team wist twee maanden in de bittere kou te overleven door mensenvlees te eten. Stranded won vorig jaar de Joris Ivens award op het Idfa.