Radio Voorkeur

Desmet live. Presentator Jurgen Maas in gesprek met Herman Pleij, die afscheid neemt als hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. Ook aandacht voor de theatervoorstelling Ik heb ... iets, door leerlingen van twee middelbare scholen in Amsterdam. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gast: natuurfotograaf Jan Vermeer, n.a.v. zijn foto’s van Antarctica. Radio 1, 19.04-20.00u.

Performance on 3. Live uitzending van de uitvoering in Covent Garden van het ballet Sylivia ou la Nymphe de Diane van de componist Léo Delibes. Door het Royal Ballet Orchestra o.l.v. Benjamin Pope. BBC Radio 3, 20.00-21.45u.

De Avonden. Gast is Harrie Lemmens, samensteller en vertaler van het boek De vorst, de soldaat en de reiziger over de verhouding tussen Portugal en Angola door de eeuwen heen. En illustrator Mance Post over de Partita van Bach. Radio 6, 20.02-22.02u.

De klassieken thuis. Maartje van Weegen gaat voortaan elke laatste vrijdag van de maand bij mensen thuis ontbijten. Gesprekken over hun favoriete muziek en een keuze uit hun cd-kast. Morgenochtend, Radio 4, 9.00-12.00u.