Oppositie eist hoger cao-bod politie

Den Haag. Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) moet met een beter bod komen voor de politie-cao. Dat stelden de oppositiepartijen gistermiddag tijdens het spoeddebat over dit onderwerp. De PVV en Rita Verdonk zijn, net als de politiebonden ACP en ANPV, voorstander van een verhoging van 200 euro netto per maand voor alle politieagenten. Tijdens het spoeddebat kwam ook de houding van Ter Horst ter discussie te staan. ”Ik ben onaangenaam verrast door de arrogante houding van deze minister”, zei Verdonk (Trots op Nederland). Ook Hero Brinkman (PVV) en Ronald van Raak (SP) gingen fel tekeer. ”Het is de minister gelukt alle agenten tegen zich in het harnas te jagen. Dat is geen prestatie om trots op te zijn”, aldus Brinkman. Op 7 maart gaat de minister opnieuw met de politiebonden om de tafel.