op nrcnext.nl

En verder... Cd van de week NRC-recensent Saul van Stapele beoordeelde de cd Spirit van Leona Lewis, de winnares van het derde seizoen van het Britse The X Factor, met vier ballen. Beluister het debuutalbum van Leona Lewis zelf op nrcnext.nl/muziek cd van de week Leona Lewis: Spirit Sony/BMG ****-

Vandaag in het nieuws

De voormalige premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, keert terug naar zijn vaderland. Thaksin leeft sinds 2006 in ballingschap nadat hij bij een geweldloze staatsgreep werd afgezet door het leger, dat hem beschuldigde van corruptie Kwartfinale KNVB-beker Feyenoord - FC Zwolle.

Vandaag in de weblogs

Schrikkelschade

Morgen, 29 februari, is het schrikkeldag. Econoom en freelance journalist Erica Verdegaal blogt over de extra kosten die een schrikkeljaar met zich meebrengt. „Verzekeraars moeten in een schrikkeljaar 17 miljoen euro extra aan schades vergoeden.” Maar dat is uiteraard al lang verdisconteerd in de premies. Zo zijn de verzekeraars immers. „Mensen redeneren daarentegen veel minder rationeel.”

Tips om rationeler met geldzaken om te gaan op nrcnext.nl/geldblog

Poetins opvolger

Zondag kiezen de Russen een nieuwe president om Vladimir Poetin op te volgen. Onze correspondent doet in de week voorafgaand aan de verkiezingen dagelijks verslag vanuit Rusland. Daarnaast beschrijven Ruslanddeskundigen hun verwachtingen van het Rusland onder leiding van Poetins opvolger. Vanmiddag: Prospekt-hoofdredacteur René Does over corruptie.

Bekijk het expertblog op nrc.nl/poetinsopvolger

Ervaringen in New York

Correspondent Freek Staps weet zich na 2,5 jaar nog steeds te verbazen over zijn stad New York. Zo stopte een taxi pas voor een zwarte jongen toen hij werd geholpen door een mooi meisje. Wel eens in New York geweest? Deel dan je ervaringen met Freek Staps en de lezers van zijn weblog.

Lees en praat mee op nrc.nl/newyork

En verder...

Cd van de week

NRC-recensent Saul van Stapele beoordeelde de cd Spirit van Leona Lewis, de winnares van het derde seizoen van het Britse The X Factor, met vier ballen.

Beluister het debuutalbum van Leona Lewis zelf op nrcnext.nl/muziek