Notities van een terrorist

Notities van een terrorist Melbourne. Hoe plan je een aanval op een zwaarbewaakt target? Wat is de beste manier om een tank op te blazen? Het antwoord – plus vele andere notities en diagrammen – staat in het notitieboek van de wegens terrorisme veroordeelde Australiër David Hicks. Deze foto van het boekje is afgelopen vrijdag door een Australische rechtbank vrijgegeven. Hicks werd in 2002 opgepakt in Afghanistan als vermeende Al-Qaeda strijder. Hij was in 2004 de eerste gevangene van Guantánamo Bay die officieel werd aangeklaagd. In 2007 werd Hicks berecht. Op de eerste dag van de rechtszaak bekende hij schuld aan materiële steun aan terroristen. Vervolgens kreeg Hicks negen maanden celstraf, in plaats van levenslang dat hem boven het hoofd hing voor ‘samenwerking’ met terroristen. Hij mocht de straf uitzitten in de zwaarbewaakte Yatala-gevangenis in Australië. Eind december werd Hicks vrijgelaten. Een jaar lang mag hij niet direct of via derden met de media praten over zijn arrestatie in Afghanistan en zijn gevangenschap op Guantánamo Bay. Ook is hij overgebracht naar een geheime locatie. Foto AP/Federal Magistrates Court of AustraliaThis photo released Friday, Feb. 22, 2008, by the Federal Magistrates Court of Australia, shows a scan taken from former Guantanamo terror prisoner David Hicks' notebook. Scans of Hicks' notebook and letters seized from his family by federal police in December 2001 were released by the Federal Magistrates Court this week to back its ruling that Hicks was still a terror threat and would be subject to police controls until the end of the year. The control order requires that Hicks report to police twice a week and live at an approved address. His notes and letters filled a notebook with detailed information and diagrams on types and ranges of numerous weapons, how to carry out attacks against heavily guarded VIP targets, the best way to blow up a tank, map reading and basic First Aid. (AP Photo/Federal Magistrates Court of Australia) Associated Press

Hoe plan je een aanval op een zwaarbewaakt target? Wat is de beste manier om een tank op te blazen?

Het antwoord – plus vele andere notities en diagrammen – staat in het notitieboek van de wegens terrorisme veroordeelde Australiër David Hicks. Deze foto van het boekje is afgelopen vrijdag door een Australische rechtbank vrijgegeven.

Hicks werd in 2002 opgepakt in Afghanistan als vermeende Al-Qaeda strijder. Hij was in 2004 de eerste gevangene van Guantánamo Bay die officieel werd aangeklaagd. In 2007 werd Hicks berecht. Op de eerste dag van de rechtszaak bekende hij schuld aan materiële steun aan terroristen. Vervolgens kreeg Hicks negen maanden celstraf, in plaats van levenslang dat hem boven het hoofd hing voor ‘samenwerking’ met terroristen. Hij mocht de straf uitzitten in de zwaarbewaakte Yatala-gevangenis in Australië.

Eind december werd Hicks vrijgelaten. Een jaar lang mag hij niet direct of via derden met de media praten over zijn arrestatie in Afghanistan en zijn gevangenschap op Guantánamo Bay. Ook is hij overgebracht naar een geheime locatie.