Liechtensteiner ook verdacht van spionage

Zürich. Liechtenstein verdenkt een man, die eerder is veroordeeld voor diefstal van bankgegevens, van bedrijfsspionage. Dat maakte het land gisteren bekend. Mogelijk gaat het om de informant die gegevens over geheime rekeningen in Liechtenstein verkocht aan onder andere Duitsland. Liechtenstein heeft om juridische bijstand gevraagd bij het Openbaar Ministerie van de Duitse steden Bochum en München. Het gaat om een 42-jarige Liechtensteiner genaamd Heinrich Kieber. ”Het onderzoek betreft de verdenking van bedrijfsspionage ten behoeve van een buitenlandse partij”, stelde de Liechtensteinse justitie. Kieber werd in 2003 veroordeeld voor fraude nadat hij gegevens van de LGT-bank had gestolen, waar hij tot 2002 werkte. LGT zegt er bijna zeker van te zijn dat het om dezelfde gegevens gaat als die ten grondslag liggen aan het Duitse fraudeonderzoek.