Kinderopvang is helemaal niet duur

Met verbazing las ik de brief van Lucie Heins-Schenderling, waarin zij onder meer schrijft dat de kinderopvang zo abominabel duur is, dat werken voor de moeder geen zin heeft (nrc.next, 27 februari). Mevrouw Heins-Schenderling is duidelijk niet goed op de hoogte. Ik werk drie dagen per week en mijn vriend vier. Onze twee kinderen gaan twee dagen per week naar de dagopvang. Dat kost ons 187 euro per maand. Ons gezamenlijke inkomen is twee keer modaal. Nu ben ik geen fan van het CDA, maar de Wet Kinderopvang 2005 is, wat mij betreft, zeker een voorbeeld van nieuwe wetgeving die voor ouders financieel gunstig heeft uitgepakt. Vanwege de hoogte van de maandelijkse teruggave, is kinderopvang niet duur meer en dus geen reden om thuis te blijven.

Brieven en opiniestukken o.v.v. naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl