Internet Weblog van de dag

Zo oordeelden de kijkers.

Hillary won. Tom-Jan Meeus kijkt nog eens terug op het debat tussen Clinton en Obama, in zijn weblog ‘De race van 2008’:‘Het probleem na televisiedebatten, zoals u natuurlijk wel weet, is dat het oordeel van journalisten zo weinig zegt over de waardering van het publiek. Het laatste debat tussen Clinton en Obama, eergisteren in Cleveland, was volgens journalisten saai en leverde geen winnaar op. Maar massa’s mensen zagen het en bekijk nu eens op mediacurves.com het filmpje en de staafdiagrammen die erbij horen. Winnaar op het punt van gezondheidszorg: Clinton. Winnaar inzake campagne-ethiek: Clinton.

Verder viel gisteren op dat McCain er opnieuw in is geslaagd de conservatieve radiomakers tegen zich in het harnas te jagen. Aanleiding: McCains kritiek op een van de radiomensen die op zijn campagne-evenement in Cincinnati sprak van ‘Barack Hussein Obama’. De radiomaker: „I’ve had it up to here with John McCain. He’s off the list. I’m joining Ann Coulter in supporting Hillary Rodham Clinton.” En wat erger is voor McCain: ook Rush Limbaugh is boos. Maar de verleiding om van ‘Barack Hussein Obama’ te spreken is erg groot voor Republikeinen: ook McCains partijgenoten in Tennessee deden het, opnieuw tot ongemak van McCain. Toch zijn er peilingen die aangeven dat McCain er ruim voor staat op Obama.

Zie voor links en meer;nrc.nl/race08