Herfstweer

Zaterdag begint de weerkundige lente, maar het wordt herfstweer. Want een stormdepressie trekt via de Noordzee naar Scandinavië en breidt zijn invloed naar Nederland uit.

Vanavond en vannacht is het rustig en droog. Er komen enkele opklaringen voor. Misschien ontstaat vannacht een mistbank. De temperatuur daalt naar rond 3 graden in het binnenland.

Morgen krijgt de zon af en toe ruimte en is het tot de avond droog. De temperatuur loopt op naar 9 tot 11 graden. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe en wordt in de middag veelal matig, aan de kust vrij krachtig, kracht 5. In de loop van de avond gaat het regenen en tegen die tijd is de wind aan zee hard tot stormachtig, kracht 7 à 8.

Zaterdagochtend trekt de regen naar Duitsland weg, gevolgd door opklaringen, afgewisseld door nu en dan een bui. Het is onstuimig met een vrij krachtige tot stormachtige westelijke wind, kracht 5 tot 8. Verder kunnen (zeer) zware windstoten van meer dan 75 kilometer per uur optreden. Het wordt tussen 9 en 12 graden.

Zondag neemt de zuidwestenwind iets af en is het overwegend bewolkt met soms wat regen. Het blijft zacht met maximaal 9 tot 13 graden. Na het weekeinde wordt het een aantal dagen guur weer met regen, hagel en smeltende-sneeuwbuien. Daarbij gaan de temperaturen omlaag. Zo wordt het dinsdag nog maar een graad of 6.