Film van de dag

Melanie Griffith als de secretaresse die stiekem de rol van haar baas inneemt, in de film Working girl. Working Girl Year: 1988 Director: Mike Nichols Melanie Griffith PHOTOS12

Working Girl. Tess McGill (Melanie Griffith) is een klimmer. Ze begint de film als ontslagen secretaresse met een hoofd vol grootse verwachtingen. Ze leest alle tijdschriften, want je weet nooit waar dat ene geweldige idee in staat. En ze kríjgt een geweldig idee: de fusie van twee bedrijven die helemaal niet aan elkaar gedacht hebben. Helaas vertelt ze dat plan aan haar baas, een ijskoude rol van Sigourney Weaver. Die wil ermee weglopen, maar Tess heeft haar door zodat zij er weer mee aan de haal kan gaan. Vakkundige, hartverwarmende komedie waarin een moderne Assepoester het goeie ouwe klassenverschil overbrugt. Onweerstaanbare Melanie Griffith is de slimme secretaresse die met succes stiekem de plaats inneemt van haar arrogante cheffin. Met Harrison Ford als charmante kwajongen die haar helpt, zonder te weten wie Griffith werkelijk is. (Mike Nichols, 1988, VS), RTL8, 20.30-22.35u.

André Waardenburg