Drummer Buddy Miles overleden

Amsterdam, 28 febr. De drummer en vocalist Buddy Miles is gisteren op 60-jarige leeftijd overleden in Austin, Texas. Miles, wiens muziek in het teken stond van de fusie van (zwarte) soul en (blanke) rock werd beroemd door zijn samenwerking met gitarist Jimi Hendrix op de platen Electric Ladyland en Band of Gypsys. Zijn muziekcarrière begon op twaalfjarige leeftijd in de band van zijn vader. Daarna begeleidde hij veel artiesten als Wilson Pickett en The Delfonics. In 1967 richtte Miles met de gitarist Mike Bloomfield Electric Flag op, een van de eerste groepen die jazz en rock vermengde. Na zijn samenwerking met Hendrix werkte de drummer, die indertijd opviel door zijn enorme afrokapsel, met groten als Carlos Santana, David Bowie en Stevie Wonder. Zijn grootste solosucces was de plaat Them Changes uit 1970.