British American Tobacco doet Deense overname

Londen, 28 febr. British American Tobacco (BAT), de op een na grootste sigarettenfabrikant ter wereld, heeft een overname gedaan in Denemarken. BAT koopt voor 20,3 miljard Deense kronen (2,7 miljard euro) grote delen van Scandinaviks Tobakskampagni. BAT zegt door de overname 60 procent van de Scandinavische sigarettenmarkt in handen te krijgen. De over te nemen onderdelen maken sigaretten van onder meer het merk Prince. Het Britse BAT is al voor 32 procent eigenaar van de Deense sigarettenfabrikant Soeborg. Vorige week kocht BAT het Turkse staatsbedrijf Tekel, voor omgerekend 1,14 miljard euro. BAT maakte de overname bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. De producent van onder meer Lucky Strike en Pall Mall behaalde vorig jaar een winst van 2,13 miljard pond (2,8 miljard euro), 12 procent meer dan in 2006.