Amelle Berrabah (23), van Sugababes

Amelle Berrabah. Foto AFP Singers (L-R) Heidi Range, Amelle Berrabah and Keisha Buchanan of the British girl group "Sugababes" pose during the presentation of their shoe collection 22 January 2008 in Essen, western Germany. The so-called "Star Collection" will be sold by shoe retailer Deichmann in Germany and 13 other European countries. AFP PHOTO DDP/MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT AFP

The Sugababes bestaan sinds 1998, nu tien jaar. Ze hadden in die jaren hits met liedjes als Round Round, Freak Like Me en Hole In The Head. Van de oorspronkelijke drie leden is alleen Keisha Buchanan nog over. Buchanan, Amelle Berrabah en Heidi Range vormen sinds 2005 The Sugababes.

Wat was je eerste plaat?

„Dat was een cassette, Bad van Michael Jackson. Ik was acht en had een danswedstrijd gewonnen. De prijs was die cassette. Ik raakte geobsedeerd door Michael. Ik heb de cassette nog steeds, net als mijn oude platen van Whitney Houston en Mariah Carey.”

Ben je een verzamelaar?

„ Ik hou van Jimi Hendrix, Beatles, Alicia Keys, maar ook van Kaiser Chiefs, The Enemey, The Kooks, hiphop, en hardcore. Maar er is geen artiest die ik compleet heb. Ik ontdek dingen omdat iemand tegen me zegt ‘daar moet je eens naar luisteren’. Dan vind ik het altijd leuk om iemands eerste cd te kopen, zodat je hoort waar hij begonnen is.”

Favoriete plaat:

„I’m Going Down van Mary J. Blige en alles van Michael Jackson.”

Beste dansnummer:

„Stronger van Kanye West krijgt mij altijd richting dansvloer. Maar ook Beyoncé, of 50 Cent. Ik hou van dansen. Ik drink nooit, dus als ik in een club ben en ik voel me goed, dan dans ik.”

Troostplaat:

„Ik ken veel vrouwen die als ze zich ellendig voelen ook nog eens een droevige plaat opzetten. Maar dat doe ik niet. Ik ga dan liever liedteksten schrijven, want dat kan ik niet als ik vrolijk ben.”

Wat zouden mensen niet van je verwachten:

„Dat ik gevoelig ben. Dat zoeken de mensen om een of andere reden niet achter me.”