4 Luisteren

Schrijvers spreken

www.meettheauthor.com

Wie kun je beter een boek aanraden dan de persoon die het geschreven heeft? De website meetheauthor.com biedt een forum aan nobele onbekenden en grote namen uit de boekenwereld die hun eigen boeken in korte filmpjes voorstellen. Sommige auteurs slagen er in een boek samen te vatten in anderhalve minuut, zie Marisha Pessl (Calamiteitenleer voor gevorderden, al lijkt het overbodig om die nog te gaan lezen). Andere houden het eerder filosofisch (Paulo Coelho). Andere grote namen op deze website: de filosoof Alain de Botton, Jung Chang, die met een persoonlijk verhaal haar Wilde Zwanen nog eens oprakelt en de Britse wetenschapper Richard Dawkins die een mini-uiteenzetting geeft over zijn boek God als misvatting. Ook de Zilveren Lepel, in culinaire kringen de nieuwe Italiaanse kookbijbel, wordt smakelijk voorgesteld. (SV)

Met bijdragen van Marije Ravelli, Sofie Vanlommel, Thalia Verkade en Oscar Vermeer