3 Spelen

Digitaal figuren tekenen

Crayon Physics

www.kloonigames.com/blog/games/crayon

Crayon Physics is een computerspel dat de zwaartekracht loslaat op geometrische figuren die de speler op een kladblok tekent met een digitaal kleurpotlood. Doel van elk level is een bal naar een sterretje toe te laten rollen door blokjes te tekenen die op de bal vallen of die gaten in de weg overbruggen. Doet denken aan de klassieke natuurkundegame The Incredible Machine, waarbij trampolines en jachtgeweren moeten worden ingezet om een bal in een doos te krijgen of om een kaars aan te steken. De deluxe-versie van Crayon Physics (nog niet online beschikbaar) won vorige week de eerste prijs bij het Independent Games Festival in San Francisco; het eerder op deze pagina besproken spel Audiosurf won de publieksprijs. Crayon Physics is gratis te downloaden, oude versies van The Incredible Machine ook, via the-underdogs.info. (TV)