Zwembad in Zwolle: `boerkini` mag wel

ZWOLLE. Het Hanzebad in Zwolle gaat zwemmen in `boerkini` toestaan. Dat meldde het bestuur van de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle (SEZZ). Het kwam tot dat besluit na overleg met de gemeente. Die drong al eerder aan zwemmen in boerkini toe te staan. Vorige week werd een moslima die in boerkini zwom uit het bad gestuurd. Een boerkini is een lichaamsbedekkend badpak met een nauwsluitende capuchon zodat ook het haar bedekt kan worden. Het zwembadbestuur besloot de vrouw uit het water te halen op grond van het kledingreglement dat de stichting in 1995 van de gemeente overnam nadat het bad zelfstandig werd. Het bad werd een half jaar geleden geconfronteerd met een identieke situatie. Andere gebruikers namen daar toen aanstoot aan, schrijft het zwembadbestuur in een verklaring. De directie besloot toen, mede uit angst voor verlies aan bezoekers, het kledingstuk niet toe te staan. Het bestuur veranderde van inzicht mede na overleg met de directeur van Sportfondsen Nederland, de grootste particuliere aanbieder van sportaccommodaties.