Wisselvallig

Februari zal als een zeer zonnige wintermaand in de klimaatboeken komen, maar ook als een zachte. De komende dagen wordt het wisselvalliger. Vooral op zaterdag waait het hard en vallen er buien. Het blijft daarbij zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het rustig en grotendeels helder. Landinwaarts ontstaat er een enkele mistbank en daalt het kwik tot aan of net boven het vriespunt. Later drijft er in het zuiden bewolking binnen, die zich morgen overdag langzaam maar zeker verder noordwaarts uitbreidt. Later volgt er in het zuiden en midden van het land ook enige regen. Bij weinig wind wordt het tussen 8 en 12 graden.

Vrijdag trekt de regen naar het zuidoosten weg en komt er tegen de avond nieuwe nattigheid opzetten vanuit het noordwesten. Overdag zal het dus een tijdlang droog zijn met ook een paar opklaringen. Bij een matige, later aan zee krachtige westelijke wind wordt het 8 tot 11 graden. In de avond en nacht naar zaterdag regent en waait het flink.

Zaterdag overdag volgen er buien, een enkele met hagel, die door felle opklaringen worden afgewisseld. De wind is dan west tot noordwest en hard tot stormachtig aan zee en (vrij) krachtig boven land.

Zondag en maandag luwt de wind wat, maar blijft toch stevig doorstaan uit west tot zuidwest. De bewolking overheerst en zo nu en dan regent het. Daarbij blijft zacht, overdag tussen 7 en 12 graden.