Verloren gewaande Magnum-expositie teruggevonden

INNSBRUCK, 27 febr. De vermoedelijk eerste tentoonstelling van het legendarische fotoagentschap Magnum, die lange tijd als verloren is gewaand, is weer boven water. Het Institut Français in Innsbruck heeft de foto`s van de expositie na ruim vijftig jaar teruggevonden en geretourneerd aan Magnum Photos. Ze lagen opgeslagen in de kelder van het instituut en waren in de vergetelheid geraakt, maakte het Weense fotografiecentrum WestLicht gisterenbekend. De expositie Magnum Photo, Gesicht der Zeit was georganiseerd door de amateurfotoclub uit Graz en daar te zien van 21 januari tot 5 februari 1956. Daar waren 83 foto`s te zien van fotografen als Henri Cartier-Bresson, Werner Bischof, Robert Capa en Ernst Haas. Capa en Cartier-Bresson behoorden tot de oprichters van het Parijse fotoagentschap in 1947.