Tribunaal Nigeria: geen stembusfraude

Abuja. Een Nigeriaans verkiezingstribunaal heeft petities van de oppositie afgewezen tegen de frauduleuze verkiezingsoverwinning van president Yar`Adua. Een panel van vijf rechters verwierp de klachten tegen stembusfraude anoniem, met het argument dat de petities niet genoeg bewijs bevatten. De oppositie gaat in beroep bij het Hooggerechtshof. De verkiezingen in 2007 waren de eerste vreedzame machtswisseling in de Nigeriaanse geschiedenis. Maar er werd op grote schaal gefraudeerd. Bendes stalen openlijk de stembussen of stopten ze vol met valse biljetten. Het vonnis van het tribunaal is een klap voor de oppositie, maar stond niet bij voorbaat vast. De rechtbanken in Nigeria hebben recent hun onafhankelijkheid doen gelden door andere controversiële resultaten van de verkiezingen te herzien.