Ramkraak: enorme schade, weinig buit

Ramkraak: enorme schade, weinig buit Amsterdam, 27 febr. De motoren draaiden nog, toen de politie twee auto’s aantrof in een elektronicawinkel aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam. Dieven pleegden daar vannacht een ramkraak. Ze reden met gestolen auto’s door glas en het gesloten rolluik heen en eindigden zeker twintig meter verder de winkel in. Om op het plein te komen hebben de dieven een slagboom weggehaald. De politie heeft een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden, zes tot acht daders zijn op de vlucht geslagen. De buit lijkt niet groot te zijn, maar de schade is „enorm”, zegt bedrijfsleider Frans Meulemans. „Vooral onze collectie tv- en LCD-schermen heeft het moeten ontgelden.” Meulemans zegt vandaag „keihard te werken” om morgen weer klanten te kunnen ontvangen. „We zijn een groot bedrijf en kunnen dit oplossen. Als we niet open gaan worden we dubbel geraakt.” Ook de tv-schermen moeten er morgen gewoon staan. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Ramkraak Bos en Lommerplein bij de It's electronicawinkel Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 080227 Boyer, Maurice