Radio Voorkeur

Desmet live. Te gast: massapsycholoog Jaap van Ginneken die stereotypen over bevolkingsgroepen en culturen onderzocht en er het Handboek Wereldburger over schreef. En schrijfster Ineke ter Heege van het toneelstuk Kwijt over bejaarde vrouwen en een homoseksuele Marokkaanse verpleger in een verzorgingshuis. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gast is jazzdrummer Joost Lijbaart. Met zijn band Group of Friends begint hij aan een grote tournee door Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Interview met schrijver en bioloog Koos van Zomeren over de rol die de natuur in zijn leven en in zijn boeken speelt. Radio 5, 20.02-21.02u.

Avondconcert. Opname in de serie Uilenburger concerten, in de gelijknamige synagoge in Amsterdam. Met muziek van onder anderen Erwin Schulhoff en Mathieu Polak en van de onbekende componiste Vitzslava Kaprálová. Radio 4, 20.02-22.45u.

World on the move. Philippa Forrester en Brett Westwood volgen samen met biologen de migratie van dieren over de aardbol. BBC 4, 21.00-21.30u.