Politiebond ACP wijst cao-bod af

Ook politievakbond ACP heeft het eindbod van minister Ter Horst voor een nieuwe cao gisteren afgewezen. Na stemming blijkt 95 procent van de leden tegen, volgens de ACP. De vakbond heeft de minister nu een ultimatum gesteld: uiterlijk 7 maart wil de ACP horen of de minister bereid is de toevoeging ‘eind’ te schrappen en de onderhandelingen te hervatten. De kans op „harde acties”, bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden en op Koninginnedag, blijft. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp sprak gisteravond van een „hete zomer” tijdens een politiedebat in Studio Plantage in Amsterdam. Ter Horst biedt de politie de komende drie jaar ruim 10 procent meer loon. Structureel gaat het echter om 6,8 procent, zo werpt de ACP onder meer tegen. Politievereniging ANPV heeft het bod al afgewezen, de bond NPB maakt zijn standpunt op 5 maart duidelijk. De Tweede Kamer houdt vandaag een spoeddebat over het eindbod van de minster. (NRC)