op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Onthulling plaquette ter nagedachtenis aan Marinus van der Lubbe in Leiden. Vandaag is het 75 jaar geleden dat de Rijksdag in Berlijn vlam vatte. De Leidenaar Van der Lubbe werd gearresteerd op verdenking van de brand en onthoofd. Debat Democratische presidentskandidaten Obama en Clinton.Voetbal: kwartfinale KNVB-beker: Quick Boys-NAC (20.45u.).

Vandaag in de weblogs

Interview met Fidel

Journalist Herbert Matthews van The New York Times viel in 1957 de eer te beurt het eerste grote interview met de Cubaanse leider Fidel Castro te maken. NRC-redacteur Juurd Eijsvogel schrijft op het Wereldblog dat Matthews duidelijk onder de indruk was van de latere Cubaanse leider. Dat dit viel terug te lezen in het verslag van het gesprek zou Matthews en The New York Times nog lange tijd worden nagedragen.

Lees het interview via nrc.nl/wereld

En verder...

Weinig medelijden

Steeds meer werknemers van Nederlandse bedrijven werken over, schrijft nrc.next vandaag (pag. 25). Loopbaancoach Aukje Delahay heeft met de hoger opgeleide werknemers die overwerken weinig medelijden. „Ze zijn er zelf verantwoordelijk voor.”

Lees haar commentaar via nrcnext.nl/loopbaancoach