Na storingen nu ook lekkage Roertunnel, Kamer wil uitleg

Roermond. De 2,4 kilometer lange Roertunnel van de A73-Zuid in Roermond is gisterochtend in de spits opnieuw gesloten. De tunnel ging zowel aan de noordkant als de zuidkant drie kwartier lang dicht, omdat de verlichting was uitgevallen, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat Limburg. Hij zei ook dat de tunnel last heeft van ”binnensijpelend water”. Sinds de opening van de Roertunnel en de 400 meter lange tunnel bij Swalmen, vorige week maandag, hebben zich meerdere storingen voorgedaan. Zo stond er op de dag van de opening een file van tien kilometer voor de tunnel van Swalmen, nadat de camera`s in de tunnel uitvielen en de slagbomen automatisch omlaag gingen. Dezelfde dag naderde een te hoge vrachtwagen de Roertunnel, waarna de veiligheidssystemen de tunnel sloten. Komende weekeinde volgt een onderzoek naar de storingen. Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat Limburg zijn de storingen het gevolg van ”kinderziekten”. De Tweede Kamer wil op korte termijn uitleg over de tunnelproblemen.