Miljardenplan voor armen in Brazilië

Rio de Janeiro. De Braziliaanse president Lula heeft voor miljarden euro`s aan maatregelen aangekondigd voor de aanpak van armoede in zijn land. Het plan is vooral gericht om infrastructuur en werk in de armste regio`s van Brazilië te verbeteren, waar 24 miljoen mensen baat bij moeten hebben. Het parlement moet het plan nog goedkeuren. Lula noemde het ”de tweede stap in het beëindigen van de armoede”. In 2003 kwam Lula met een `familietoelage`, waarbij zo`n 11 miljoen arme gezinnen maandelijks een bedrag kregen. Dat programma heeft volgens velen de armoede in Brazilië verminderd en het leverde Lula steun van de armen op. Maar hij kreeg ook kritiek dat hij stemmen kocht. Het nieuwe plan is meer gericht op investeren in scholen, klinieken en arbeidstraining, maar er komen ook regionale verkiezingen aan dit jaar.