Maria werd verrast

parkeren_newyork.jpgHet duurt even voordat je een plekje gevonden hebt, maar dan is het gratis; parkeren in de Upper East Side in Manhattan. Er is alleen een ‘catch’. Daar kwamen mijn vriend, die sinds pas een appartementje op 81st street heeft, en ik onlangs achter. De catch is dat elke donderdag, tussen 9 en 10 de straat geveegd wordt en dat het dan even verboden te parkeren is.

Je zou dan in principe aan de andere kant van de straat kunnen parkeren, want die wordt op dinsdag geveegd, maar dat wil iedereen, dus daar is geen plaats. Gelukkig vertelde een local ons de oplossing. Je zorgt dat je om 9 uur in je auto zit en wanneer de straatveger komt parkeer je even dubbel.

Wanneer hij langs geweest is kan je weer terug naar je plekje. Week 1 zaten wij, net als vele anderen, om 9 uur kleumend in de auto te wachten op de straatveger. Het duurde gelukkig maar een half uurtje. Week 2 waren we, tot onze verbazing, de enige. Na drie kwartier maar eens navragen. Het bleek dat het die dag zodanig slecht weer was dat de straat niet geveegd zou worden. Wist blijkbaar iedereen, behalve wij.

Week drie bijna een uur gewacht op de straatveger. Helaas, vonden we de volgende dag toch een bon op de auto. Het gerucht dat de parkeerwachter geen bonnen uitdeelt nadat de straatveger is langsgeweest is dus niet waar. Week 4 heeft mijn vriend zijn auto maar verkocht.