Levenslang voor moord op Jesse

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 23-jarige verdachte van de moord op Jesse Dingemans in in een school in Hoogerheide gisteren veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Volgens het hof staat vast dat Julien C. de 8-jarige Jesse op 1 december 2006 met opzet en voorbedachte rade heeft doodgestoken. De straf van het hof is veel hoger dan het vonnis van de rechtbank in Breda, die C. eerder veroordeelde tot twaalf jaar cel en tbs wegens doodslag. De eis was beide keren twintig jaar en tbs voor moord. C. wandelde met een vleesmes in ongeveer acht minuten naar de school van Jesse. Hij was kalm en er was genoeg tijd voor bezinning, zo redeneerde het hof. Het verweer van C. dat drie mannen zijn halfbroertje op school iets wilden aandoen, noemde het hof ongeloofwaardig. Psychologisch onderzoek wijst op C’s gebrekkige persoonlijke ontwikkeling. C. voerde zijn eigen verdediging en kondigde direct na de uitspraak cassatie aan. (ANP)