Internet Weblog van de dag

Maria werd verrast. Freek Staps schrijft over parkeerproblemen in New York:‘Het duurt even voordat je een plekje gevonden hebt, maar dan is het gratis; parkeren in de Upper East Side in Manhattan. Er is alleen een ‘catch’. Daar kwamen mijn vriend, die sinds kort een appartementje op 81st street heeft, en ik onlangs achter. Elke donderdag wordt, tussen 9 en 10 de straat geveegd en dan is het even verboden te parkeren. Je zou dan in principe aan de andere kant van de straat kunnen parkeren, want die wordt op dinsdag geveegd, maar dat wil iedereen, dus daar is geen plaats. Gelukkig vertelde een local ons de oplossing. Je zorgt dat je om 9 uur in je auto zit en als de straatveger komt parkeer je even dubbel. Als hij langs geweest is kan je weer terug naar je plekje.Week 1 zaten wij, net als vele anderen, om 9 uur kleumend in de auto te wachten op de straatveger. Het duurde gelukkig maar een half uurtje. Week 2 waren we, tot onze verbazing, de enige. Na drie kwartier maar eens navragen. Het bleek dat het die dag zodanig slecht weer was dat de straat niet geveegd zou worden. Wist blijkbaar iedereen, behalve wij. Week 3 bijna een uur gewacht op de straatveger. Helaas, het gerucht dat de parkeerwachter geen bonnen uitdeelt nadat de straatveger langs is geweest bleek niet waar. Week 4 heeft mijn vriend zijn auto maar verkocht.’

Lees meer op nrc.nl/newyork