Illegale houtkap in de Amazone

Illegale houtkap in de Amazone Tailandia. Braziliaanse politiemannen onderzoeken een truck met houtblokken. Brazilië probeert illegale houtkap in het Amazonegebied terug te dringen. Vorige maand meldde de Braziliaanse overheid dat het tempo van de houtkap de laatste vijf maanden van 2007 verrassend fors was toegenomen. In die maanden zou 7.000 vierkante kilometer bos zijn gekapt, een gebied ongeveer ter grootte van de Ardennen. Foto Reuters Brazilian federal policemen check an abandoned log truck as the Arch of Fire operation continued with the aim of stopping illegal logging in the Amazon rain forest, near Tailandia, 180 km (112 miles) south of Belem, at the mouth of the Amazon River, February 26, 2008. Brazil launched a massive operation aimed at fighting deforestation in the Amazon, a week after townspeople clashed with police that had seized timber from illegal sawmills. REUTERS/Paulo Santos (BRAZIL) REUTERS