Dick Advocaat wil ADO Den Haag op achtergrond helpen

DEN HAAG. Dick Advocaat gaat op de achtergrond ADO Den Haag helpen. Dat heeft interim-directeur John Arzbach van de Haagse club gisteren bevestigd. De voormalige speler van ADO verblijft op dit moment met het Russische Zenit Sint-Petersburg in Nederland. Gisteravond speelde de Russische landskampioen tegen de oude club van Advocaat. ”We hebben met Advocaat gesproken en hij is bereid om mee te denken”, aldus Arzbach. ”Hij krijgt geen functie binnen de club, je moet het meer zien als een vriendendienst, hij wordt een soort ambassadeur van de club.” De interim-directeur denkt daarbij bijvoorbeeld aan hulp op technisch gebied en de connecties die de 60-jarige coach heeft. ”Hij werkt natuurlijk in een groot land en ziet heel veel spelers die hij niet zelf allemaal kan huisvesten bij zijn club.”