De ict-consultant

Twan Rijpers (32) Nederland, Veldhoven, 25-02-2008 Twan Rijpers. Foto: Joyce van Belkom Belkom, Joyce van

Hoe komt u met uw opleiding in de ict terecht?

„Toen IT in 2000 booming was, ben ik begonnen. Ik heb er toen veel tijd in gestoken om de technische kant goed te leren kennen. Ik wilde het proberen te begrijpen. Mijn werk is met name gerelateerd aan de commerciële kant. Ik ga naar klanten toe als ze bijvoorbeeld een nieuw netwerk voor internet of telefonie willen aanleggen. Ik inventariseer het probleem, maak de planning en stel de offerte op. Ik heb daarnaast ook veel overleg met technici, dus ook die kant moet ik proberen te begrijpen.”

En nu werkt u bij uw oude studie?

„Daar ben ik toevallig weer terechtgekomen. Ik zit in het bestuur van de alumnivereniging en vanuit de opleiding leggen ze het onderwijsprogramma aan ons voor. In het nieuwe competentiegerichte onderwijs wordt nauw samengewerkt met het veld. Ik beoordeel nu op projectbasis studenten en begeleid er een aantal met hun afstuderen. Het is goed om zo ook weer met de theoretische kant bezig te zijn. En het is leuk om de ontwikkeling van studenten te zien.”

Hoe ziet uw leven er over tien jaar uit?

„Ik vind de ict-branche erg leuk. Ik denk daarom dat ik daarin wel werkzaam ga blijven. Ik wil proberen om me inhoudelijk nog verder te ontwikkelen. De opdrachten die ik krijg worden steeds ingewikkelder, omdat bedrijven steeds complexer worden. Maar ik zou daarnaast eventueel ook meer met coaching en leidinggeven willen gaan doen.”